mandag den 30. april 2012

Sidste dag på barsel

I dag er Mandens sidste dag på barsel. I morgen, den 1. maj, vender han tilbage til jobbet i en hamrende liberal/konservativ branche. Oh well - Det giver os fødder under bordet. Eller nåwet... Og det er vi glade for.
Jeg er i gang med, at få ham til at skrive et indlæg om sin barsel, men han sadler og skriver ikke samme dag. Eller uge.
Men; Det som jeg kan sige om den sag er, at det er absolut anbefalelsesværdigt.
Han har fået en rigtig god kontakt med Skrubben. Og med Krabbe, i og med, at han jo var med på barsel.
Det betyder alverden for de to drenge, at de er tæt på deres far, når nu jeg har nogle meget lange dage ind i mellem. Og også bare, at de er tæt på deres far - punktum.
Og det betyder alverden for mig, at jeg stoler 100 procent på, at de har det godt sammen. Alle tre. At Manden kan læse dem, og at de ved hver han er. 
Så gør det - Også selvom I muligvis arbejder et sted, hvor det er lidt underligt.
 

søndag den 29. april 2012

fredag den 27. april 2012

Kidnapper søges

"Mor kan ikke bære mig, for hun har skide-ondt i ryggen", konstaterede Krabbe i går. Som nogle gange hedder Jake - ligesom ham piraten fra Ønskeøen på Disney Junior.

Han er sgu da meget sjov.
OG PISSEHAMRENDE TRÆLS andre gange. Om morgenen er det kun mig som må tage ham op ad senegen (som han vel at mærke selv kan gå ud af). Han er morgensur og jeg må ikke gå ud af soveværelse før ham. Eller uden ham. Og jeg kan heller ikke få lov til at blive liggende i min seng.
Det resulterer i, at jeg laaaaangt de fleste morgener er eddike-sur og vrisser rundt indtil Manden siger, at han har lavet kaffe til mig. Så kommer jeg som regel i tanke om, at holde min kæft.
Men altså. Krabbe. Han er blevet teenager. Han bliver dybt ulykkelig på et øjeblik. Og rasende det næste. Han skriger. Råber og skriger.
Og jeg gider ærligt talt ikke høre på det. Så langt de fleste gange får han besked på, at hvis ikke vi må tale til ham - og med ham - så kan han skrige færdigt inde på børneværelset. Fordi Skrubben bliver vildt ked af det, når den store sirene går i gang.
Hvis ikke han bare flipper over et eller andet udefinerbart, går han agurk, når vi siger nej til is, at hamre i gulvet, at få smøreost ovenpå sin russiske salat ( som er ovenpå spegepølse og toppet med mayonaise). Kort sagt; Han tåler bare ikke et nej i øjeblikket.  Og jeg ved jo godt, at han hverken vil ødelægge mit humør eller få sine forældre skilt. Men hold. Nu. Bare. Kæft. Knægt.


Så kære brevkasse. Er min store søn blevet sindssyg eller bare næste-3-år?

Tøj

Der er en anelse tøj i biksen. Meeen mon ikke der kommer mere snart.

torsdag den 26. april 2012

Vi har fået have

Jojo. Jeg sagde det jo. Vi skulle have en have. Og det har vi nu. Fire krukker med krydderurter og ærteblomster i blød som skal sås i morgen.
Haven

Blomstrende timian

Oregano

Rosmarin

Citron-timian
Jeg elsker allerede vores lille have - Og Skrubben plukker gerne lidt citron-timian til os.

onsdag den 25. april 2012

Rod

Jeg drømmer om at være en innovativ type. Lige som ham 1000-kunstneren der er koordinator på det kæmpe-projekt i Aarhus, som jeg er en del af. Jamen den mand har bare ja-hatten på altid.
Men han får sikkert sin nattesøvn. Og har ikke ondt i halsen. Og er ikke brugt på den der jeg-orker-ingenting-måde. Sløv med sløv på.
Morfar og Krabbe ved Carolinekilden i Næsby ved Odense
Det er også bare fordi jeg ikke helt ved, hvad jeg vil. Altså jeg kan godt lide at skrive. Sådan noget som det her. Feature-agtige ting. Og jeg er også virkelig blevet tændt på journalistik på sociale medier. Som er det nye sort. På min skole i hvert fald. Og i USA. Og i UK.
Problemte er bare, at det oftest bliver brugt til undersøgende journalistik. Og det synes jeg ikke er så spændende. Eller jo - det er spændende hvad de andre afslører. Men det er ikke mig. Har ikke temperamentet til det.
Men hvad så med feature-journalistik på sociale medier? Kan man det? Og er det så ikke bare en blog - en klumme - som jeg så kan leve af? Og kan man dét? Det gør babybusiness.dk vel. Men det skal jo ikke være det samme. For det er jo dumt. Og der er vist efterhånden en del andre,som har været ude ad den vej...
Nå.

tirsdag den 24. april 2012

Så tæt på - og så langt fra

Her hvor vi er nu, vågner Skrubben én gang om natten. (bortset fra i nat, hvor det var to gange)
Opvågningen er oftest ved 3-4-tiden, og varer omkring 20 minutter.

Det er jo vildt lækkert, at vi er nået dertil på 9 måneder (minus 2 dage). Men nu, hvor vi får en trods alt rimelig stor portion søvn, er jeg bare død-træt. Helt smadret. Falde-i-søvn-agtig klokken 21.
Og også lige nu. Derfor har jeg købt en kage i skolens kantine. Og en cola.

Men det holder jo ikke. Altså er der så bare gået hul på søvnunderskudsboblen nu? Fosser der så bare syregrønt anti-søvn ud over det hele nu?
Jeg er en gang blevet fortalt, at kroppen ikke kan huske et søvnunderskud. Altså fordi man sover dårligt den ene nat, er man ikke træt af det tre dage efter. Så kan man så være træt efter, at have sovet dårligt den seneste nat (også) - Men altså ingen kropslig hukommelse.

Det tror jeg så bare ikke på lige nu. For jeg er træt, som var jeg blevet udsat for søvntortur i flere år (jamen, hov - det er jeg jo).

søndag den 22. april 2012

Lille dreng

Da jeg skrev på Facebook, at nu indførte vi ammestop, fik jeg mange hep med på vejen. Og ønsker om snarlig nattesøvn samt råd om at have øjnene på målet.
Det har, for mit vedkommende, været ret let. Ja, bortset fra den helt igennem ULIDELIGE smerte i min bryster, fordi jeg så gik fra omkring 5 amninger til 0. For sevan der har været højvande/mælke i barmen.
Skrubben og den dejlige store dame
Jeg har heldigvis klaret at styre uden om alt for slemme knuder - Og dermed også brystbetændelse. Og nu står jeg så her. Med slappe te-poser. Og en dreng som er begyndt at spise. Og som faderen giver vand ved 3 - 4-tiden. Og som ellers sover. (stort set) (Og nej, Nemesis,vi er ikke hjemme og du kan ikke findes os, så drop det!) Fra 7 - 4 - 7.
Vi var til navnefest hos lille M i går. Der mødte Skrubben en sød pige som er 14 dage yngre end ham. Men dobbelt så stor. Og tre gange så stærk. Hun var så godt nok stor allerede fra start, men hold da op. Så kunne man lige se, at han er lidt en splejs.
Men altså det får vi lavet om på nu. For maven er også i sving igen. Med Movicol. Og så er han jo også begyndt at drikke mælk at sutteflaske. Jojo, det gider herren lige pludselig godt.
Konklusionen må være, at det ammestop er det bedste vi nogensinde har gjort for ham. 

onsdag den 18. april 2012

Kugler, kanoner og krudt

Hvis det her var Twitter, ville dette indlæg få hashtagget #ømmekanonkugler. For det er, hvad jeg har.

Skrubben har fået en kold tyrker på amning. En beslutning vi tog i går eftermiddags. Og som blev udført med det vuns. Vi prøvede at planlægge, hvornår det ville passe med det ene og det andet. Men der er intet som går op i vores kalender alligevel i øjeblikket - And theres no time like the present - Så han blev afvænnet i går. Efter at jeg ikke havde ammet hele dagen. Kun om morgenen (og HELE natten....).
Så det betød allerede i går, ret ømme mælkejunger.
Jeg har lettet trykket lidt, for ikke ar få betændelse og fordi at det gjorde nuller-naller.

Når enden er god, er alting godt
Skrubben har klaret det strålende. Vi rykkede rundt på sovegemakkerne.
Krabbe sov i soveværelse, i sin egen seng, sammen med mig. Manden tog sin madras med ind på drengeværelset og sov ved siden af Skrubbe.

Og bevares; det er da ikke fordi, han ikke har skreget i løbet af natten. Men det var kun de to første ture, som var helt store, de resterende gange var, ifølge Manden, stille og rolige.
Nok også derfor, at jeg kun har hørt ham 4 gange. Manden har stoppet de sidste to, inden verden eksploderede.
Også bare lidt noget rod, at Skrubben forbinder det med at falde i søvn, med at have et bryst i munden. Men nu er det slut.

Jeg er lidt sørgmodig over det. Jamen fordi så længe man ammer, har man stadig en baby. (Og nej, 3-årige er ikke babyer og skal ikke ammes. Det er fannerme kun og udelukkende moderen behov, der bliver dækket der).
Ikke at det jo ikke også netop er derfor, at jeg er sørgmodig. Fordi mit behov for at nusse med ham og putte med min kælebaby, jo også skal klare sig med mindre nu.
Og fordi at man kan se amme-tv og snuppe sig en hemmelig amme-lur. Fordi man jo AMMER (så gå lige væk...). Men det må jeg jo snige mig til på en anden måde.

Her til morgen var Skrubben død-sulten og åd en hel portion grød som blev skyllet ned med to glas mælk.
Han har aldrig spist så meget mad før. Så der er allerede udbetaling for stoppet. Nu skal maven så bare i gang.
Vi er netop blevet tilkendt Movicol Junior til hans mavse, og det skal bare hentes på apoteket. I følge MetteSundhedsplejerske er det bare et skide- (høhø) godt produkt, til sådan nogle rollinger som Skrubben.
Og derfra bliver livet en dans på roser. Og så kan det være, at der kommer noget mere af det som Christina hentyder til her

lørdag den 14. april 2012

sldækvnf 139u4

Vuggestuedreng. Første dag
 Manglende sammenhæng i hjerne og krop grundet ingen søvn i nu.... halv anden uge? - derfor ingen blog. hej.
Den lille skuespiller. Sad face

Curios Crab

Sad face#2

Talking face

Spilop face

Asking face

Asking face#2tirsdag den 10. april 2012

Giv mig lige et øjeblik

Nu hvor vi alle sammen alligevel skal til at snakke om HVOR lidt vi knalder, vil jeg da lige henlede opmærksomheden på dette tiltag. Jamen hvor sødt er det lige, at Mille vil være med til at sørge for, at det ikke er os ALLE sammen som bliver skilt.

Men ud over det, så gik det ret godt med Skrubben i vuggeren i dag. Siger Manden. Og inden længe skal jeg også lige have kontaktet L fra Mødregruppen, for at spørge hvad hun mener. Jamen Mor-øjne ser bare mere. (Ej. Undskyld. Manden er faktisk en fremragende farmand)
Skrubben havde hygget sig. Og snakket med goggen. Leget med legetøj og spist formiddagsmad. Og så havde de aftalt, at når nu han ikke skalskalskal være klar til en bestemt dato i den allernærmeste fremtid, tager vi indkøringen stille og roligt. Det betyder, at vi ikke skal komme ned i vuggeren med Skrubben, før han er klar fra dag til dag. Hvilket passer os fremragende. For normal 'indkøringstid' om formiddageb - ja, der sover Skrubbe altså.
Det gør han også nu. Og det er ellers ikke noget som han gør ret meget i, når det er mørkt, i øjeblikket.
Han vågner stadig, nu for femte dag i træk, 3- 5 gange om natten.
Vi har netop læst vores Babykalender, at der ud over separationsangst, begynder han også at drømme mere nu. Og det, lagt sammen med at han kommer ret meget omkring på maven nu, betyder altså, at der foregår ret meget inde i hans lille hovede. Og så sover han dårligt. Det gør vi så også.
Han har helt selv taget de nye sko på
Og så har Krabbe jo fået denne sommers fodtøj. Og som den trendsetter han er, har han valgt noget helt andet, end det jeg havde øje for. men de er nu også ret fine, det par sko og sandaler han helt selv har valgt. Og så kan han selv tage dem af og på.

Bits and pieces

Søndag
mandag den 9. april 2012

Skrubben i fold

Skrubben starter i vugger i morgen. Ja. Jeg tænker også, at han jo for fanden lige er blevet født. Men han er 8 måneder. Og ja, det ER lidt tidligt. Men han får jo, som tidligere skrevet, korte dage. Fordi Manden stadig har barsel en måned endnu, sammen med Krabbe og jeg går i skole hjemmefra med afstikkere til Aarhus ind i mellem....

Det er Manden som skal køre Skrubben ind. Det er jeg en lille bitte smule ked af. Fordi jeg vil jo gerne være helt sikker på, at det kommer til at gå godt. Og at Skrubben oplever lutter positiv-hed. Og at han kommer til at elsker vuggeren. Og Birgitte. Og at Manden holder øje med alt muligt - Som jeg jo godt ved, at han ikke gør. Og så er der også lige det, at Skrubben altså er vild med sin mor. Far er god nok - indtil Mor kommer. Han er begyndt at sige "Mmmmmmm..... " når jeg træder ind i rummet. Og mamamamama, når han vil ammes. njåårrhh hvor ER han sød.Nå. Men kryds lige fingre for os. Og for den her uge. For at det kommer til at køre. Og at jeg med god samvittighed kan tage af sted til Aarhus på fredag på en absolut heldagstur. (med tog fra hovedbanegården kl 4.30 og af sted - forhåbentligt - fra Aarhus kl 16...

søndag den 8. april 2012

Skrigende hav-dyr

Ungerne. Havdyrene. De flipper helt skråt og ud af proportioner i øjeblikket.

For anden nat i træk, er Skrubben helt umulig og vågner hver anden time. Sidste nat sov han i sin egen seng, men blev hentet og ammet, hver gang han ikke ville holde kæft. Det var 5 gange mellem 23 og 06. I nat blev han hentet 2 gang før vi ikke gad dét mere og derfor har han sovet hos mig.

Og det er egentlig ikke fordi han er sulten. Han har grædt med lukkede øjne, og ikke været sindssygt søgende - Mere bare sådan; "Jaeee, en lille nat-snack. Hvorfor ikke?"
Så jeg gætter på at det må være separationsangst for fuld tryk. Selvom han godt nok er på Lactulose igen, tvivler jeg altså på, at det var maven i nat.

Og Krabbe? Han er så blevet jaloux. Han vil hele tiden have, at især mig, skal se på ham og tale med ham. Og han bliver rasende, hvis hans ønsker bliver opfyldt.


Heldigvis går det ikke ud over Skrubben, ham knus-elsker han stadig, men der bliver godt nok råbt ad os, en gang i mellem.. Og det er jo synd for ham, at hans forældre pludselig besluttede, at nu skulle han dele opmærksomheden med en lille stinker. Men jeg holder altså stadig på, at det er dejligt at have søskende. Knap så dejligt at have to børnlige nu.

lørdag den 7. april 2012

Lørdag

Vi er så godt som raske. I dag er der blevet sået karse i en stor æggebakke, og dermed er første plante i køkkenhaven på vej. Skrubben har bare at sove bedre i nat, og i morgen bliver en god dag.onsdag den 4. april 2012

Høns i haven

Når nu jeg alligevel er i gang med noget urban gardening herhjemme, kan jeg vel lige så godt bygge et hønsehus også.
Lissom det her.

Ana White bygger alt muligt.. Ja hende og hendes mand har selv bygget deres hus. Dét er sejt! Og så er der en masse andre læsere og hjemmebyggere som sender deres idéer til siden.

Der er rigtig mange gode idéer på siden. Så mange at jeg ville ønske, at vi ikke havde de skabe vi skal bruge. Måske på nær vitrineskabet til køkkenet. Hmmmm, gad vide om ikke jeg kan finde ud af det..

tirsdag den 3. april 2012

Hjemme

Vi er hjemme. Vi har allerede nydt en masse gode ting. Som at handle ind via nemlig.com. Købe pizza uden at skulle planlægge en større udflugt i bil. Været på besøg i Vugger/børnehaven. Haft besøg af Krabbes veninde.

Hov. Børnehave? Fik jeg ikke sagt det? jojo. Vi har jo fået plads til krabbe i den integrerede institution som Skrubben fik vuggestueplads i. Jamen det er da bare SÅ dejligt, at vi blot skal hælde begge børn af samme sted. Og at huset ligger 3 minutter på cykel her fra, gennem parken og forbi legepladsen. Det bliver skønt.

Huset er en stor gammel børnehave, som netop har udvidet med vuggestue. De kører en åbne-dører pædagogik, så alle ungerne har venner i hele huset. Det betyder, at mine to små hav-dyr kan besøge hinanden, når de har lyst. Det kan jeg godt lide.
Samtidigt bliver vuggestuelivet dog ikke vildere for den lille Skrubbe, end at de store børn får besked på at opføre sig roligt blandt de små - og bliver sendt videre på en ordentlig måde, hvis de vil lege med store vogne eller tumle. Det så vi selv.

Skrubben smilede og charmerede sin primære pædagog, Birgitte, som virker rigtig sød og afslappet. De legede med tog og kopper imens vi var der. Og det var generelt dejligt, at få sat ansigt og hus på det sted som han skal være. For han ér jo altså stadig lidt lille, synes jeg. Krabbe var lige blevet 1 år, da han startede. Han kunne stavre rundt og give udtryk for hvad han ville have. Dér er Skrubben ikke helt endnu med sine 8 måneder. Men vi regner også med at det bliver en stille og rolig indkøring med korte dage. Efter påske.
Krabben starter dernede til maj. Han har lige en måned mere hjemme. Men han skal jo med ned og afleverer og hente Skrubben. Han kommer til allerede nu, at have sin daglige gang i huset. og kna løbe op og hilse på dem på sol-stuen, når han har lyst. Dejligt.

I mens vi har været i Jylland, har jeg fået blod på tanden igen, for at få gjort vores lejlighed færdig. Så jeg regner med at påsken, udover hygge og afslappede ture ud af huset, skal bruges på at male og skrue. Og så skal jeg jo have lavet den der have.


Vi har et stort vindue i stuen. Der vil jeg gerne lave en have. Jeg tænker en stor altan-kasse med græs, blosmter og måske et lille træ. Problemet er bare, at der jo vil komme kondens under sådan en kasse, og jeg har altså ikke lyst til at ofre vindueskarm og til at have en masse fugt her. Så hvis i har noget idéer, erfarinegr eller andet, tager jeg gerne i mod.